Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítás

Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítás

TUDJA BIZTONSÁGBAN KERÉKPÁRJÁT, E-BIKE-JÁT IS!


Ahogy nő a kerékpárok, e-bike-ok népszerűsége, úgy nő a lopások, rongálások száma is. Biztosítsa kerékpárját annak akár 15 éves koráig, sőt biztosítsa a teljes családi „flottát” egyetlen havi díjjal! Szabadtérről lopás esetén is térítünk, korábbi fotó megléte nélkül is. Akkor is átvállalja a Biztosító a pénzügyi terheket, ha kerékpárjával Ön okoz balesetet vagy anyagi kárt másnak. Biztosítsa kerékpárját az Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítással!

Milyen eseményekre szól a biztosítás? 

 • műszaki meghibásodás
 • közlekedési baleset (ütközés, esés stb.)
 • lopás, rablás, rongálás
 • harmadik személynek okozott kár (felelősségbiztosítás)

BIZTOSÍTSA BRINGÁJÁT TELJESKÖRŰEN! KÖSSE MEG 5% HAVIDÍJ-KEDVEZMÉNNYEL!

Komplex biztosítás (műszaki meghibásodás, baleset, lopás, rablás, felelősség)
Kerékpárra, fekvőkerékpárra és elektromos kerékpárra is
A család összes biciklije biztosítható
A kerékpár kora akár 15 év is lehet
24 órás telefonos információs és segítségnyújtási szolgáltatás (legközelebbi kerékpárszerviz helye, időjárás, túraútvonalak)
Műszaki meghibásodás és közlekedési baleset esetén ingyenes szállítás szakszervizbe
A biztosítást könnyen megkötheti számla és fotó feltöltése nélkül, a díjat pedig egyszerűen, az MVM-es energiaszámlájával együtt fizetheti
Szabadtéri lopásnál is kártalanítunk, korábbi fotó nélkül

Teljes körű ügyintézés

 • Élő hangos, 24 órás telefonos információs és segítségnyújtási asszisztenciaszolgáltatás (+36 1 465 3780). Az asszisztenciaszolgáltatás információt ad a legközelebbi gumijavító, kerékpárszerviz elérhetőségéről és annak nyitvatartási idejéről, időjárásról, túraútvonalakkal kapcsolatos lezárásokról. Baleset vagy meghibásodás esetén a következő, a kerékpár szállítására alkalmas közlekedési csomópontok helyszínéről és az ottani menetrendről.
 • A biztosítás kiterjed egy-,  két- vagy háromkerekű, emberi erővel hajtott és elektromos motorral maximum 25 km/h-ig segített járműre.
 • Várakozási idő nélkül kártérítést fizet a Biztosító közlekedési baleset miatti törés esetén, valamint nincs várakozási idő a felelősségbiztosítás, illetve az asszisztencia szolgáltatás esetén sem. 
 • Kockázatviselési időszakonként közlekedési baleset miatti szállítás és törés szolgáltatásnál akár két-két biztosítási eseményre is szolgáltat a Biztosító.
 • Műszaki meghibásodás és közlekedési baleset esetén a Biztosító vállalja, hogy a biztosított kerékpárt elszállítja a legközelebbi kerékpárszakszervizbe vagy a legközelebbi közlekedési csomópontig, legfeljebb 25 km-es távolságig.

KÉT BIZTOSÍTÁS = KEDVEZMÉNYES HAVI DÍJ

Kössön két biztosítást egyszerre, vagy rendelje meg a már meglévő biztosítása mellé! 
 

Mikor kedvezményes a havi díj? 

 • Ha Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítási csomagja mellé Otthon SOS Komfort háztartási vészhelyzetekre megoldást nyújtó biztosítást köt, akkor kedvezőbb áron veheti igénybe Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítási csomagunkat.
 • Ha 2022. szeptember 1-je előtt kötötte meg valamely Otthon SOS vészhelyzeti asszisztenciabiztosításunkat (Otthon SOS Alap, Plusz, Gázszerviz, Gázőrzők, Gázőrzők Plusz, Házmester-24), vagy van korábban megkötött és élő Otthon SOS Komfort biztosítása.

BIZTOSÍTÁSOK KÖTÉSI KOMBINÁCIÓI

A biztosítások önálló termékként, csomagban vagy kiegészítő biztosításként érhetők el.

Önállóan: Az adott biztosítás önálló termékként kerül megkötésre, nem tartalmaz további szolgáltatásokat. 
Csomagban: A biztosítás Otthon SOS Komfort csomaggal együtt kerül megkötésre, a csomag tartalmazza az Otthon SOS Komfort szolgáltatásait. 
Kiegészítő biztosításként: Az adott biztosítás kiegészítő termékként kerül megkötésre, korábban megkötött Otthon SOS vészelhárítási szolgáltatás mellé.

Csomagok

* Kedvezményes havi díjra abban az esetben jogosult, ha 2022. szeptember 1-je előtt csatlakozott már valamely csoportos biztosítási szerződés keretében elérhető Otthon SOS vészhelyzeti asszisztenciaszolgáltatást tartalmazó szerződéshez (Otthon SOS Alap, Plusz, Gázszerviz, Gázőrzők, Gázőrzők Plusz, Házmester-24), vagy van korábban megkötött és élő Otthon SOS Komfort biztosítása.
 ** A Biztosító kockázatviselési időszakonként kerékpár-asszisztencia szolgáltatást és közlekedési baleset biztosítási eseményből eredő törés miatti kártérítést legfeljebb két-két eseményre, a rablás/lopás/rongálás biztosítási események valamelyikéből eredő szolgáltatást legfeljebb egy eseményre, felelősségi szolgáltatást egy eseményre nyújt. Önrész: a kerékpár-biztosítási csomag 15.000 forintos (levonásos) önrészt tartalmaz. 
*** Avultatás a biztosított kerékpár értékének csökkenése, mely az idő múlásával, a használatból eredően következik be. A káridőponti avult értéket úgy kell megállapítani, hogy az újra beszerzés költségéből le kell vonni az eredeti beszerzés és a kár időpontja között eltelt időszak értékcsökkentő amortizációját, amely 0–48 hónap: 0%, 49. hónaptól 0,5% havonta.
**** A Biztosító a kockázatviselés kezdő időpontjától a lopás, rablás, rongálás biztosítási eseményekre 30 napos várakozási időt köt ki, amely időtartam alatt a Biztosító kockázatviselése ezekre a kockázatokra nem terjed ki.
 

Egyszerű működés

 • Káresemény történt.
 • Hívja a kárbejelentő vonalat a +36 1 465 3780 -as számon, vagy jelentse be online.
 • Lopás, rablás esetén tegyen azonnal rendőrségi feljelentést.
 • Küldje el a Gyakori kérdésekben (Mit tegyek kár esetén?) felsorolt dokumentumokat a Europ Assistance Magyarország Kft., 1132 Budapest, Váci út 36–38. címre.
 • A számla ellenértékét 15 napon belül (átutalással) visszatérítjük.

Megrendelés