Nyaralni megy? Íme, pár hasznos weboldal és app az utazáshoz!

Nyaralni megy? Íme, pár hasznos weboldal és app az utazáshoz! Manapság az okostelefonunk az, amelyet mondhatni, mindenhová magunkkal viszünk És bármennyire is szeretnénk mindent kikapcsolni egy pihenés során, okostelefonunk rendkívül hasznos is lehet. Fizethetünk vele, információkat kereshetünk, zenét hallgathatunk, de letölthetünk számos alkalmazást, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teheti az utazást.

Utazás előtt, tervezéskor hasznos appok

Ha már megvan az időpont és az úti cél is, két fontos dolgot kell még eldöntenünk: mivel utazunk, és hol fogunk megszállni. Ezek kiválasztásában is több alkalmazás (applikáció, app) lehet segítségünkre. Amennyiben repülős utazást tervezünk, akkor két alkalmazást biztosan érdemes letöltenünk: Skyscanner és App in the Air.

A Skyscanner egy keresőmotor, amely repülőjegyek, autókölcsönzők és hotelek keresésére használható. Átvizsgálja az összes jelentős légitársaság és utazási szolgáltató ajánlatait az interneten, hogy egy helyen legyen összehasonlítható a repülőjegyek ára és az egyéb utazási költségek. Miután megtaláltuk a legjobb repülőjegyet, autókölcsönzőt vagy szállodát, közvetlenül a szolgáltatónál foglalhatunk.

Csomagolásban lehet segítségünkre a PackPoint app, mely egy csomagolási listát kezelő alkalmazás, de tulajdonképpen a gyakorlatban ennél sokkal többet tud: ha beírjuk az utazás hosszát, az úti célt és a nyaralás programjait (üzleti megbeszélés, pihenés a parton, előkelő vacsora), kapunk egy kész javaslatot arra, hogy mit érdemes becsomagolni. A tervezéskor a megadott adatokon kívül figyelembe veszi a várható időjárást is a kint tartózkodás idején. Az összeállított listát pedig kedvünkre módosíthatjuk.

nő a telefonnal a kezében igyekszik eligazodni külföldön

A célországban tartózkodás alatt hasznos appok

Az App in the Air egy átfogó, ingyenes utazási asszisztens. Segítségével bármely nemzetközi repülőjáratot, illetve repteret követhetünk, pontos adatokkal, nagyítható térképen és részletes információkkal, akár útvonalra, indulási kapukra, késésekre, érkezési időre, vagy járattörlésekre vonatkozóan. Mindez akár internetelérés nélkül, offline módon is működik. Minden járatot négy fázisra bont: utasfelvétel, beszállítás, felszállási és érkezési idő. Az app az aggódó családot és barátokat is pontos értesülésekkel képes ellátni.

Autós utazás esetén az egyik leghasznosabb ingyenes alkalmazás a Waze. A Waze abban különbözik a hagyományos GPS-alapú navigációs szoftverektől, hogy közösségi alapon működik. A felhasználók által elért átlagsebességek, valamint jelentéseik alapján tervezi az útvonalakat, figyelve az élő forgalmi adatokra. Segít parkolóhelyek keresésében, illetve az előnyben részesített benzinkutak megtalálásában.

A Moovit alkalmazás a tömegközlekedésben lehet hasznunkra. Megtekinthető a vonatok, a buszok, a metró, a villamos vagy akár a komp menetrendje is, mutat térképet, valós idejű érkezési időt. Az alkalmazás világszerte elérhető, tartalmazza a tömegközlekedési díjakat, a jegyárakat és a többi fontos információt.

Ha nem a tömegközlekedést választjuk, akkor hasznos lehet az Uber alkalmazás is. Segítségével megbízhatóan rendelhetünk sofőrt percek alatt immár több mint 600 repülőtéren és 10 ezer városban világszerte. A valós idejű frissítések segítségével mindig tudható, mikor érkezik meg a sofőr. Az árazást pedig előre ismerhetjük az alkalmazás segítségével, hogy ne érjen senkit kellemetlen meglepetés.

Az okostelefonok előtti időkben, a kirándulások alatt számos hátizsákból lógtak ki a kisebb-nagyobb térképek, amelyek segítettek eligazodni a nevezetességek, látnivalók útvonalai között. Manapság már számos app alkalmas erre és nyújt hathatós segítséget. Köztük talán a legelterjedtebb a Google Maps, de a Citymapper is tökéletesen alkalmazható, mely naprakészebb is, valamint valós idejű adatokkal segíti a nagyvárosokban való eligazodást, minden közlekedési formára kiterjedően. Utazás közben bőven akadhatnak problémák az internetkapcsolattal, ilyenkor a Maps.Me offline térkép a leghatékonyabb segítség, amely vezetéshez, gyalogláshoz és biciklizéshez is egyaránt használható.

esti forgalomban a telefonon térkép látható
A TripAdvisor segítségével könnyebben megtalálhatjuk a legjobb helyeket és élményeket. Tartalmazza a valós értékeléseket és véleményeket más utazóktól, legyen az szálloda, étterem, látnivaló és egyéb élményprogram. Az alkalmazás mesterséges intelligenciát használ, hogy személyre szabott ajánlásokat adjon, amelyeket más utazók véleményei alapján állít össze. Segítségével akár asztal is foglalható étteremben. 

Fontos, hogy megbízható applikációkat, oldalakat használjunk készülékeinken. Egyre több adathalász kísérletről lehet hallani, melyeket kellő körültekintéssel akár el is tudunk kerülni. Azonban mindig ott a félelem, hisz a csalók általában egy lépéssel a becsületes emberek előtt járnak.

Ezekre az esetekre elérhetők olyan biztosítások, amelyek sok más mellett megoldást nyújtanak személyazonosság-lopásra és személyazonossággal való visszaélésre vagy akár informatikai hardver- és szoftvereszközökkel kapcsolatos problémákra. Ilyenek az Otthon Digitális védelem biztosítás különböző csomagjai is. Tudja biztonságban adatait, vagyonát!
És persze nincs külföldre utazás utasbiztosítás nélkül. Csomagjaink az év minden külföldön töltött napjára biztonságot nyújtanak, hogy Ön bármikor nyugodtan útra kelhessen családjával. Segítséget nyújt hirtelen fellépő betegség, baleset, meglévő betegségből eredő állapotromlás, poggyászkezelési probléma, mentés, betegszállítás vagy akár felelősségbiztosítás esetén is.

Kösse meg online gyorsan, biztonságosan!