Kutyabarát munkahely

Kutyabarát munkahely Kutya a munkahelyen? Kicsit darázsfészek téma lehet, megosztja a nagyközönséget. A kedvencek munkahelyi jelenlétének lehet előnye és hátránya is, de a legfontosabb, hogy szabályozva legyen. Azzal már régóta tisztában vagyunk, hogy a kisállatok az élet számos területén pozitív hatással vannak a környezetükre.

Kutya munka mellett

Napjainkban már nemcsak az otthonunkat osztjuk meg kutyáinkkal, de egyre inkább általános jelenséggé válik, hogy az irodába is velünk tartanak. A kutyatartás számos előnnyel jár, akár testi, akár lelki oldalát vizsgáljuk. A gazdi kénytelen rendszeres testmozgást végezni, hisz a sétáltatás naponta többször is szükséges, ezzel a kutya egészséges életmódra sarkall. De nézzük meg, melyek azok az előnyök, amelyek egy munkahelyen jelentkezhetnek.

irodai asztal körül dolgoznak hárman, amikor a kutyus mellső tappancsait az asztalra teszi.

Kapcsolatok és egyensúly

A kutyák javítják gazdáik munka-magánélet egyensúlyát és ezáltal a hangulatát, munkakedvét, eredményességét. Nagy igazság, hogy ismerkedni sokkal könnyebb gyerekkel vagy kutyával. A kis szőrös kedvencek hatására az egyébként egymással nemigen kommunikáló csapattagok is nyithatnak egymás felé. A négylábú és a vele való foglalkozás észrevétlenül is beszélgetésre késztetheti a kollégákat, később ezt a nyitottságot sokszor a munkájukba is átviszik az érintettek.

Stresszcsökkentés

Nemcsak a szeretett emberek, de a kis kedvencek közelsége is, az ölelés, a simogatás oxitocint szabadítanak fel a szervezetben, ami hatékonyan csökkenti a stressz-szintet. A minőségi kapcsolatok javítják az életminőséget, az életkedvet, és segítenek a depresszió kialakulásának megelőzésében. Nemcsak a kutyatartó számára előnyös a kutya jelenléte, hanem a kollégáknak is, mivel az állat oldja a feszültséget, ezáltal javítja az általános közérzetet.

Koncentráció

A koncentráció egy hosszabb távú folyamat az összpontosításhoz képest, melynek során a figyelmet tartósan egyetlen témára fókuszáljuk. A koncentráció magában foglalja azt is, hogy néha szünetet tartunk. Ha néhány percet az állatnak szentel a gazdi, az nem hátráltatja őt a feladatvégzésben, hanem a rövid szünet segíti, hogy utána jobban tudjon koncentrálni

Elköteleződés

A kutyások körében egészen biztosan népszerűbb egy olyan cég, ahova a munkavállaló beviheti kis kedvencét. Egy ilyen lehetőség nagymértékben elősegíti az elköteleződést.

irodai asztalnál ülő hölgy simogatja a kutyáját

Tippek a sikerhez 

Felelős gazdi

Általánosságban elmondható, hogy munkahelyre olyan kutyát lehet bevinni, aki szót fogad a gazdájának, nyugodt vérmérsékletű, szobatiszta, kellőképpen szocializált. Ez természetesen a gazdi felelőssége, hogy tisztában legyen kedvence képességeivel. Ne csak a munkahely legyen kutyabarát, de a kutya is legyen irodabarát.

Oltások

Minden felelős gazdi gondoskodik arról, hogy kutyája megkapja az összes szükséges védőoltást. Ez alapvető fontosságú, ha társaságba, szabadba visszük az ebet. 

Kollégák egészsége, elfogadása

Ha a munkafolyamat és a helyszín lehetőséget is ad egy kutya fogadására, még mindig szükséges a közvetlen kollégák beleegyezése. Úgy tisztességes, ha az egy légtérben dolgozók mindegyike rábólint a kutyus jelenlétére. Ugyanakkor, ha valaki kifejezetten kéri, hogy ne legyen kisállat az irodában, ezt tiszteletben kell tartani, hisz lehet allergiás is a kollégák között.


Kis kedvenceink rengeteg szeretetet képesek nekünk vagy akár kollégáinknak is adni. Minden felelős gazdi vigyáz kisállatára, annak egészségére, testi épségére. Mégis előfordulhat, hogy az állatot baleset éri, vagy megbetegszik. Ilyenkor bizony a gazdinak nemcsak az aggódás jut osztályrészül, a költségek a pénztárcáját is megterhelhetik. Ha kedvencét baleset vagy betegség éri, akkor a megfelelő kisállat-biztosítás megtéríti az állatorvosi költségeket a biztosítási összeg erejéig, vagy anyagi segítséget nyújt, ha kutyusa vagy cicája baleset miatt elpusztul. Az Otthon SOS Kedvenc kisállat-biztosítási csomagunk biztosítási időszakonként (12 havonta) jelentős, akár összesen 300.000 Ft anyagi segítséget biztosít betegség, baleset, elhullás kapcsán a szükséges állatorvosi kezelések, valamint a kisállat által okozott károk költségeinek rendezéséhez. A biztosítás 4 hónapnál idősebb és 8 évesnél fiatalabb kisállatra köthető, a már biztosított állat esetében a biztosítási védelem nem ér véget a korhatár elérésével. Fontos, hogy nálunk nincs fajtakizárás, és az állatorvos is szabadon választható

Kössön kedvencére biztosítást kényelmesen, online, hogy ne kelljen még a költségek miatt is aggódnia!