Kerékpár-biztosítás

Kerékpár-biztosítás

TUDJA BIZTONSÁGBAN KERÉKPÁRJÁT, E-BIKE-JÁT IS!


Ahogy nő a kerékpárok, e-bike-ok népszerűsége, úgy nő a lopások, rongálások száma is. Biztosítsa kerékpárját annak akár 15 éves koráig, sőt biztosítsa a teljes családi „flottát” egyetlen havi díjjal! Szabadtérről történő lopás esetén is térítünk, korábbi fotó megléte nélkül is. Akkor is átvállalja a Biztosító a pénzügyi terheket, ha kerékpárjával Ön okoz balesetet vagy anyagi kárt másnak. Biztosítsa kerékpárját az Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítással, hogy a kerékpáros közlekedés még biztonságosabb legyen!

Milyen eseményekre szól a kerékpár-biztosítás? 

  • műszaki meghibásodás
  • közlekedési baleset (ütközés, esés stb.)
  • lopás vagy betöréses lopás, rablás, rongálás
  • harmadik személynek okozott kár (felelősségbiztosítás)

BIZTOSÍTSA BRINGÁJÁT TELJESKÖRŰEN! KÖSSE MEG ONLINE, 5% HAVIDÍJ-KEDVEZMÉNNYEL!

Komplex biztosítás (műszaki meghibásodás, baleset, lopás, rablás, felelősség)
Kerékpárra, fekvőkerékpárra és elektromos kerékpárra köthető
A család összes biciklije biztosítható, kis vagy akár nagy értékű kerékpárja biztosítható
A kerékpár kora akár 15 év is lehet, így a biztosítás nem csak az új vagy néhány évnél fiatalabb biciklikre érvényes
24 órás telefonos információs és segítségnyújtási szolgáltatás (legközelebbi kerékpárszerviz helye, időjárás, túraútvonalak)
Műszaki meghibásodás és közlekedési baleset esetén ingyenes szállítás szakszervizbe
A biztosítást könnyen megkötheti számla és fotó feltöltése nélkül, a díjat pedig egyszerűen, az MVM-es energiaszámlájával együtt fizetheti
Szabadban hagyott kerékpár lopásánál is kártalanítunk, korábbi fotó nélkül

Teljes körű ügyintézés

  • Élő hangos, 24 órás telefonos információs és segítségnyújtási asszisztenciaszolgáltatás (+36 1 465 3780). Az asszisztenciaszolgáltatás információt ad a legközelebbi gumijavító, kerékpárszerviz elérhetőségéről és annak nyitvatartási idejéről, időjárásról, túraútvonalakkal kapcsolatos lezárásokról. Baleset vagy meghibásodás esetén a következő, a kerékpár szállítására alkalmas közlekedési csomópontok helyszínéről és az ottani menetrendről.
  • A biztosítás kiterjed egy-,  két- vagy háromkerekű, emberi erővel hajtott és elektromos motorral maximum 25 km/h-ig segített járműre.
  • Várakozási idő nélkül kártérítést fizet a Biztosító közlekedési baleset miatti törés esetén, valamint nincs várakozási idő a felelősségbiztosítás, illetve az asszisztencia szolgáltatás esetén sem. 
  • Kockázatviselési időszakonként közlekedési baleset miatti szállítás és törés szolgáltatásnál akár két-két biztosítási eseményre is szolgáltat a Biztosító.
  • Műszaki meghibásodás és közlekedési baleset esetén a Biztosító vállalja, hogy a biztosított kerékpárt elszállítja a legközelebbi kerékpárszakszervizbe vagy a legközelebbi közlekedési csomópontig, legfeljebb 25 km-es távolságig.

KÉT BIZTOSÍTÁS = KEDVEZMÉNYES HAVI DÍJ

Kössön két biztosítást egyszerre, vagy rendelje meg a már meglévő biztosítása mellé! 
 

Mikor kedvezményes a havi díj? 

  • Ha Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítási csomagja mellé Otthon SOS Komfort háztartási vészhelyzetekre megoldást nyújtó biztosítást köt, akkor kedvezőbb áron veheti igénybe Otthon SOS Aktív kerékpár-biztosítási csomagunkat.
  • Ha 2022. szeptember 1-je előtt kötötte meg valamely Otthon SOS vészhelyzeti asszisztenciabiztosításunkat (Otthon SOS Alap, Plusz, Gázszerviz, Gázőrzők, Gázőrzők Plusz, Házmester-24), vagy van korábban megkötött és élő Otthon SOS Komfort biztosítása.

BIZTOSÍTÁSOK KÖTÉSI KOMBINÁCIÓI

A biztosítások önálló termékként, csomagban vagy kiegészítő biztosításként érhetők el.

Önállóan: Az adott biztosítás önálló termékként kerül megkötésre, nem tartalmaz további szolgáltatásokat. 
Csomagban: A biztosítás Otthon SOS Komfort csomaggal együtt kerül megkötésre, a csomag tartalmazza az Otthon SOS Komfort szolgáltatásait. 
Kiegészítő biztosításként: Az adott biztosítás kiegészítő termékként kerül megkötésre, korábban megkötött Otthon SOS vészelhárítási szolgáltatás mellé.

Csomagok

* Kedvezményes havi díjra abban az esetben jogosult, ha 2022. szeptember 1-je előtt csatlakozott már valamely csoportos biztosítási szerződés keretében elérhető Otthon SOS vészhelyzeti asszisztenciaszolgáltatást tartalmazó szerződéshez (Otthon SOS Alap, Plusz, Gázszerviz, Gázőrzők, Gázőrzők Plusz, Házmester-24), vagy van korábban megkötött és élő Otthon SOS Komfort biztosítása.
 ** A Biztosító kockázatviselési időszakonként kerékpár-asszisztencia szolgáltatást és közlekedési baleset biztosítási eseményből eredő törés miatti kártérítést legfeljebb két-két eseményre, a rablás/lopás/rongálás biztosítási események valamelyikéből eredő szolgáltatást legfeljebb egy eseményre, felelősségi szolgáltatást egy eseményre nyújt. Önrész: a kerékpár-biztosítási csomag 15.000 forintos (levonásos) önrészt tartalmaz. 
*** Avultatás a biztosított kerékpár értékének csökkenése, mely az idő múlásával, a használatból eredően következik be. A káridőponti avult értéket úgy kell megállapítani, hogy az újra beszerzés költségéből le kell vonni az eredeti beszerzés és a kár időpontja között eltelt időszak értékcsökkentő amortizációját, amely 0–48 hónap: 0%, 49. hónaptól 0,5% havonta.
**** A Biztosító a kockázatviselés kezdő időpontjától a lopás, rablás, rongálás biztosítási eseményekre 30 napos várakozási időt köt ki, amely időtartam alatt a Biztosító kockázatviselése ezekre a kockázatokra nem terjed ki.
 

Egyszerű működés

  • Káresemény történt.
  • Hívja a kárbejelentő vonalat a +36 1 465 3780 -as számon, vagy jelentse be online.
  • Lopás, rablás esetén tegyen azonnal rendőrségi feljelentést.
  • Küldje el a Gyakori kérdésekben (Mit tegyek kár esetén?) felsorolt dokumentumokat a Europ Assistance Magyarország Kft., 1132 Budapest, Váci út 36–38. címre.
  • A számla ellenértékét 15 napon belül (átutalással) visszatérítjük.

Megrendelés