Kezdődik az idei bringás főszezon! Íme néhány tipp a biztonságos tekeréshez

Kezdődik az idei bringás főszezon! Íme néhány tipp a biztonságos tekeréshez Bár az elmúlt időszakban nem kerültek el minket az esős napok, a bringaszezonnak mostanra már semmi sem állhat az útjába. Hivatalosan is itt az idő, hogy előkapjuk a kétkerekűt, és tekerjünk egy jót a családdal, a barátokkal vagy csak egymagunkban.

Mint minden közlekedési eszköznél, a kerékpárnál is kiemelt fontosságú a rendszeres karbantartás és a biztonságos használat, hiszen ebben az esetben is igaz, hogy a problémát megelőzni mindig kifizetődőbb megoldás. Létfontosságú a kerékpárláncok rendszeres olajozása és tisztán tartása, a fékek ellenőrzése, a gumik karbantartása és indulás előtt az állapotuk megvizsgálása, valamint a bicikli rendszeres takarítása a használatot követően. 

Kerékpár letámasztva

Abban az esetben, ha minden indulás előtt megvizsgáljuk a kerékpárunkat, könnyedén észrevehetjük a meglazult vagy elkopott alkatrészeket, így az esetleges balesetek is elkerülhetők, hiszen ha nagy sebességnél vagy erős forgalomban következik be a baj, nemcsak a kerékpár rongálódhat, hanem a testi épségünk is veszélybe kerülhet. Az átvizsgálás alkalmanként szinte egy percig sem tart, mégis ezzel hosszú távon sok probléma elkerülhető. A rendszeresen átvizsgált, megszorított vagy éppen megolajozott alkatrészek a későbbiekben biztosan nem fognak rozsdásodni, megrepedni vagy eltörni.

A rendszeres otthoni karbantartáshoz csupán néhány dolog szükséges: 

- rongy a váz és a lánc tisztításához, 
- lánctisztító szer, kenőanyag, 
- tiszta víz és tisztítószer a vázhoz, 
- pumpa. 

Bár némi felkészüléssel és odafigyeléssel sokat tehetünk magunkért, adódhat olyan eset, amely a legnagyobb elővigyázatosság ellenére sem védhető ki.

A fentieken túl hogyan biztosíthatjuk be magunkat minden eshetőségre kerékpározás közben is? Az MVM Otthon Gondoskodás baleset-biztosításával minden váratlan helyzetre, balesetre megoldást találunk. 

Baleset esetén az ügyfél a más biztosítónál érvényben lévő baleset-biztosítását is felhasználhatja.

Bővebb információ: https://mvmbiztositas.hu/baleset-biztositas